Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker

ponedeljek, 3. september 2007

Canidae



Pa smo spet pri hrani:) Končno so se odkrili briketi, ki jih Ari obožuje. Poskusili smo že z večino kvalitetnih briketov, vendar mu nobeni niso odgovarjali. Canidae je pri nas trenutno najbolj kvalitetna hrana, in Ari jo prav z veseljem poje. Prej smo mu vedno dajali kaj vmes, (da je vsaj dišalo po nečem drugem) drugače se hrane sploh ne bi dotaknil.Najprej smo imeli brikete s piščancem, in je takoj dobil alergijo. Zdaj vem, da se piščanca tudi dotakniti ne sme...ima takoj vneta ušesa, potem pa si začne gristi še tačko. Odgovarja mu okus "Lamb and rice". Prej smo mu celo namakali brikete, ker suhih ni jedel, s temi pa nimamo nobenih težav. Sicer je precej zvit, in počaka da gremo jesti najprej mi, če bi mu slučajno dali kaj boljšega:)) Ko vidi da ne bo nič, se pa spravi na brikete in jih poje - suhe in brez dodatkov. Upam, da bo sedaj izgubil kakšno kilco. Doma smo se velikokrat prepirali, ker so mu enostavno mešali med brikete vse živo, samo da revček ni bil lačen. Priznam, tudi meni se je včasih zasmilil in sem mu dala vmes kakšne tune ali meso. Prej je kar naprej dobival priboljške, sedaj jih dobi, ko si to res zasluži. Vsi mi govorijo kakšen bajsek je, vendar mi je rekla veterinarka (ki ima tudi beagla), da se mu rebra res ne čutijo, vendar ni tako predebel da bi to ogrožalo njegovo zdravje. Je rekla da bi lahko imel kakšno kilco manj, drugače ima pa zelo močno strukturo, zato tudi takšna kilaža. No, upam, da bo sedaj manj problemov glede hrane in da jo bo vedno jedel s takim apetitom:))

2 komentarja:

Riba pravi ...

Ovco najbolj priporocajo za pse z alergijami, ker je najmanj alergena. Luna je ze Puppy brikete imela Lamb&rice in zdaj Adult, samo da Hillsove. Zdaj pa ima piscancje light, isto od Hilsa in ni nobenih tezav. Edino po zelenjavnih Hillsovih (Nature's best) je imela vetrove in smo jih ukinli, ker je prevec smrdelo :))

Ni pa hotla jest samo briketov samo en kratek cas, ko je bila mladicek, zdaj pa tako napade tiste brikete, kot da ze 14 dni ni jedla. Ti briketi light so ji tako zelo dobri, da ze po kosu kar naprej praska in jih zahteva ze ob 18h (in ob 7h zjutraj!), ceprav je vecerja sele ob 19h.

Ce pa mu moras kaj dodajat zraven, da poje, pa mu raje skuhaj samo zelenjavo na vodi, brez soli, lahko tudi meso prekuhas, ampak res brez soli in zacimb. Pa nikar mu dajat zraven kakih skut in sirnih namazov, ker so precej kaloricni. Luna npr. se kar trese za kuhano zelenjavo, tolk jo obozuje :)

Aman pravi ...

good post.
pasja hrana