Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker

četrtek, 15. januar 2009

Ari je bolančkan

Spet je tu zima, in spet smo bolni. Lansko leto je imel bronhitis, letos hudo vnetje mehurja. Ponoči je skakal v vrata, ker je hotel ven. Mami je opazila na postelji krvave madeže, potem smo ugotovili, da je kri tudi na tleh. Zelo sem bila prestrašena, saj kri ne pomeni nič dobrega. Poklicala sem v službo in rekla da me ne bo. Seveda se mi je šef smejal v telefon, pa raje ne bi o tem...nekateri pač ne razumejo tega. Najprej sva ga hotela peljati v Ljubljano, potem pa je bila cesta obupna, zato sva šla raje v Trbovlje. Dobil je antibiotike za vnetje mehurja, v soboto moram prinesti pa še urin za nadaljne preiskave. Veterinar mu je na koncu prinesel piškotek, pa se je obrnil stran, mu je zameril ker je dobil pikico v rito:))) Danes ponoči ni imel več krvavega izcedka, tako da verjetno antibiotiki že pomagajo. Pa ravno sedaj je zbolel, ko je zunaj sneg in on bi se tako rad valjal in norel - pa žal ne sme. Očitno tudi plašček ne pomaga proti mrazu...vsak dan je bil oblečen, ker ga zunaj začne takoj zebsti, pa je vseeno zbolel.Upam, da bo čimprej ozdravel.

7 komentarjev:

Tina pravi ...

Sara, upam da bo z Arijem vse uredu in da je res 'samo' vnetje mehurja. Sneg bo pa že počakal, da bo Ari zdrav :)

Chica tudi zelo rada nori po snegu, ampak jo moram potem večkrat ven peljat za lulat - zgleda, se je ona tudi malo nahladila na mrazu. Prej sem jo peljala 2-3x na dan, zdaj jo moram pa čez dan (po jutranjem daljšem sprehodu) na 2-3 ure.

Zlatolasska pravi ...

Joj, bogi Ari.. Upam, da bo hitro vse ok, pa da se bo lahko vsaj malo valjal po snegu...
Elly je zaenkrat ok, sicer lula kar dosti, ampak po moje zato, ker je pac mrzlo in se skoz po snegu setka... Ni pa nobene panike, da bi mogla kaj vec hodit ven zaradi tega.

sara pravi ...

Hvala obema! Ari je že boljši, vsaj krvavega izcedka nima več. Zdaj že tri dni je antibiotike, in mu verjetno pomagajo. jutri nesem k veterinarju urin, da se prepričamo če gre res "samo" za vnetje mehurja.

Riba pravi ...

Bogi Ari. Luna je imela to dvakrat - enkrat pozimi in enkrat poleti - ampak takrat je pila ledeno mrzlo vodo, je pa tudi njena mama menda imela s tem tezave.

Mi gremo pa v pon. k veterinarju pregledat urin in kri, ker nenormalno lula zadnje case :o(

sara pravi ...

Riba, če veliko lula in pije gre mogoče za dehidracijo. Lansko leto je imel Ari podobne znake, pa je imel bronhitis. V urinu so mu našli tudi kri, ker je imel vnetje. Upam, da je Luna zdrava!!

Anonimni pravi ...

Povej mi, kako je sedaj z Arijem, a je že dober? Lp vsem M.

Riba pravi ...

Ne, pila ni veliko - baje da je do 1,5 litra na dan se ok, potem je pa ze nevarno, da ledvice niso ok. Ko smo merili cez vikend, je popila dobrih 8dcl.