Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker

četrtek, 30. april 2009

Spet smo zdravi :)

Z največjim veseljem pišem tale post...šive smo dali ven, in hvalabogu je sedaj z našim fantom vse ok :))) Vse se mu je lepo zacelilo, le en šiv so še pustili noter in bo odpadel sam. Ko je v čakalnici zagledal veterinarja, ki ga je zadnjič odnesel v operacijsko, je pobegnil pod stol, zato sem ga morala odnesti noter. Ko mu je odstranjeval šive je zelo jokal, vendar mislim da zaradi strahu in ne toliko od bolečin. Ko smo bili konec kar ni mogel verjeti da je to to :) Skakal je vame, lajal in odšel ven ves važen s tistim svojim pokončnim repom :) Vesela sem, da se ni nič spremenil, zdi se mi, da je še bolj "neumen" in igriv. Vesela sem ker je shujšal...sedaj ima 19 kg. Doma sem raje rekla da se je zredil, drugače bi ga spet filale ker je revček shujšal. Resnično se pozna, ker ga zjutraj več ne hranijo s piškoti - v dveh tednih je izgubil eno kilo. Upam, da se mi ne bo treba več prepirati glede hrane...tale kastracija jih je kar malo prestrašila, in ga k sreči ne hranijo več toliko s priboljški.

takole zgledam pa po operaciji brez šivov :)

sobota, 11. april 2009

Po operaciji

Ari je bil danes ob osmi uri kastriran. Trenutno še spančka, ker je še vedno omotičen pa tudi zelo težko hodi...upam, da bo jutri že boljši, ker je takooo bogi za videt :'( Preden so ga odnesli v operacijsko, je dobil injekcijo za pomiritev. Rekli so, da bo trajalo 10 minut, da bo postal omotičen, on pa je zaspal v dveh minutah. Ne znam povedati kako mi je bilo pri srcu, ko so ga odnesli v operacijsko, mi pa smo morali ostati zunaj. Povedala sem, da želim biti ob njem ko se bo zbujal, in ni bilo nobenega problema. Ko so ga prinesli iz operacijske sem bila ves čas ob njem, tako da ni bilo nobene panike ko se je zbudil. Rekli so naj pridemo čez eno uro in pol. Takoj sem šla lahko k njemu. Ležal je na tleh, jezik je imel zunaj in izgledal je tako bogi. Mami je začela jokati in zagnala paniko zakaj ima jezik zunaj. Smo jo pomirili, da mora biti tako, veterinar se je pa hecal da dokler je rdeč je ok, ko bo pa moder naj ga pa pokličemo :) Mami je malo preveč panična, za veterinarje pa je to rutinski poseg in nič hujšega. Veterinar je rekel, da se karakterno ne spremenijo zaradi kastracije, temveč zaradi debelosti. Veliko psov se potem zredi, in zato postanejo leni in se jim nič ne da. Če pa bomo obdržali to telesno težo, se ne bo spremenil. Edino malo manj bo vohal in tulil, ko bo blizu kakšna goneča psička. Hvala bogu ni vedel kaj ga čaka, zato je bil do injekcije čisto razigran...sem bila pa jaz zato živčna za oba. Ali mogoče kdo ve kako je potem, ko se kastrirani kužki družijo z nekastriranimi...sem slišala, da nekastrirani naskakujejo kastrirane?

Takole bogi zgledamo danes

petek, 10. april 2009

Slabe novice :(

Tako, sedaj je padla dokončna odločitev. Jutri bo Ari kastriran. Ko smo bili na kontroli, je imel slabše izvide kot zadnjič. Ph mora biti pri psih zelo nizek, Ari ga je imel prvič 7, na prvi kontroli 8, in sedaj - na zadnji kontroli 9:( V urinu je še vedno kri, prostata sicer ni več toliko povečana kot zadnjič, vendar še vedno ni ok. Stanje se ne izboljšuje kljub temu da že skoraj štiri mesece je antibiotike. Veterinarka je rekla, da lahko predpiše druge tablete, vendar ni nujno da mu bodo pomagale. Priporočala je čimprejšnjo kastracijo. Naročeni smo jutri zjutraj ob osmi uri. Za soboto smo se odločili ravno zato, da bomo lahko ves čas ob njem. Raje ne povem kako me stiska pri srcu, najraje bi šla jaz namesto njega...res me skrbi. Jutri dopoldne držite pesti in tačke za našega Arčija.