Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker

ponedeljek, 26. november 2007

Ari in baloni

petek, 23. november 2007

In kaj bo za sladico? :)


Ari že kakšen mesec skače na stol za kuhinjsko mizo in tam ves važen sedi, dokler kdo ne pride da ga vidi. Včasih celo laja, da vzbudi pozornost češ "glej kje sem". Prej mu ni nikoli prišlo na pamet, da bi skakal na stole...se mi zdi, da to počne od takrat ko sem začela dajati zunanjim ptičkom hrano in sva jih nekajkrat skupaj opazovala skozi okno. Najraje se povzpne za mizo takrat, ko je kaj dobrega gor-kot je bilo danes. In potem ves važen sedi na stolu, v utrip gleda v dobrote in zraven joka. Ja, naš Ari je pa res bogi:))

sreda, 21. november 2007

Ari maneken

Danes sem dobila nove rokavice in kapo. In Ari ne bi bil Ari, če ne bi zvito nekaj ukradel. Ponavadi so to nogavice, danes so bile pa za spremembo rokavice. In potem tišči gobček tako skupaj, da mu ga niti malo ne morem odpreti. Na koncu sem mu dala pa na glavo še kapo, in je čisto trd sedel na sedežni in poziral. Verjetno je ves čas mislil na to, kako bo obdržal rokavice v gobčku. In tako so nastale luštne slikce

Drugače se mi pa zdi, da je po antibiotikih že boljši, seveda pa bodo to pokazale preiskave čez slabih 14 dni.


sobota, 17. november 2007

Moj bogi Ari:(


No, pa smo bili pri veterinarju. Po simptomih, ki sem jih naštela veterinarju se je najprej bal, da gre za pljučnico. Vzeli so mu veliko krvi, revček se mi je tako smilil. Potem so mi dali podstavek, in sem mogla loviti urin, ko je šel lulat. To sva opravila brez problemov. Nato je šel na slikanje pljuč in požiralnika...vse skupaj je bilo zame zelo mučno, ker nisem vedela kaj je narobe. Ko so nas poklicali v ambulanto, sta mu veterinarja naredila neko terapijo, ki je spominjala na infuzijo. V urinu so našli prisotnost krvi, pljuča so čista, s krvjo je bilo vse ok, je pa dehidriran - zato tudi toliko več pije in potem hodi na pasji wc lulat. V bistvu še sami ne vedo kaj mu je, menda gre za vnetje. Dobil je antibiotike za 14 dni, teh štirinajst dni se ne sme naprezati in noreti, ampak čimbolj počivati. Je rekel veterinar da je Ari na bolniški:) Potem gremo nazaj na kontrolo, kjer bodo še enkrat opravili iste preiskave. Ena izmed možnosti je tudi ta, da ima podaljšano nebo oz. mehko nebo. To je ponavadi značilno predvsem za kratkogobčne pasme, ampak očitno lahko doleti tudi druge pasme. Rekli so, da ima nekaj (se ne spomnim besede, ker je bila preveč strokovna) zelo izrazito, in da bi bilo lahko to. In potem so različna vnetja in bolezni še v hujši obliki. Če čez štirinajst dni ne bo boljše, ga bodo morali uspavati in pregledati požiralnik. Ponavadi je za hujše oblike potrebna operacija. Po eni strani sem prav jezna na te veterinarje, ker ti rečejo da ne vedo od česa je to. Pred štirinajstimi dnevi se je šlo za bronhitis, dala sem 5o eur. danes so ugotovili, da ni šlo za bronhitis, ampak je nekaj drugega samo še ne vedo točno kaj, 120 eur. Čez štirinajst dni bodo še enkrat opravili iste preiskave, spet 120 eur. In če ne bo to kar so rekli danes, bodo naslednjič iskali nekaj drugega. Pa da ne bo kdo mislil, da se gre tukaj za denar, sploh ne...zanj bi dala vse na svetu samo da bi bil zdrav. Jezi me le to, ker sem bila zaradi istih simptomov že pri treh zdravnikih, pa vsak reče drugo diagnozo. Resnično bi rada izvedela kaj mu je, pa če dam celo plačo samo za zdravljenje. Tako pa ga 14 dni zdravimo s temi antibiotiki, potem z drugimi in tako naprej... Upam, da mu bodo antibiotiki pomagali in da ne bo moj srček nikoli več bolan. Aja, pa pohvaliti ga moram, ker je bil spet zeloo priden!

petek, 16. november 2007

Spet bronhitis??

Zadnje čase pišem samo še o boleznih oz. o Arijevem zdravju. Ponoči je prišel spat k meni, in sem opazila da spet hrope med spanjem. Kar naprej je pil vodo, potem je še kihal in kašljal. Tudi na pasji wc (ki ga imamo še od takrat, ko je bil majhen) hodi. Zvečer in ponoči ima vedno na razpolago pasji wc, ker včasih veliko pije, in gre potem ponoči lulat, da ni treba trpeti do jutra. Zjutraj sem iz službe poklicala na kliniko, in jutri ob pol enajstih smo naročeni pri dr. Zeninoviču. Popoldne sem ga peljala na sprehod, in ko je spuščen norel s Quidotom se je kar naenkrat ustavil in ni prišel do sape:(( Ima iste simptome kot zadnjič ko je imel bronhitis. Ari je v družini največkrat pri zdravniku, večkrat kot mi vsi skupaj. Kar naprej je nekaj narobe, prav skrbi me že zanj. Glede apetita me pa ne skrbi...vedno ko je bolan se mu apetit poveča, kar naprej bi jedel. Držite pesti da bo z njim vse ok, jutri pa poročam kako smo opravili.

sobota, 10. november 2007

Lunina spletna stran

Luna ima spletno stran:)) Da naredimo malo reklame;)


www.beagleluna.net

petek, 2. november 2007

Bronhitis

Danes ponoči je imel Ari težave z dihanjem, ko je spal je zraven hropel, pa tudi nekaj napadov je imel. Že nekaj dni je pokašljeval in kihal, pa sem mislila da se je malo prehladil. Ponavadi takoj letim k veterinarju in velikokrat ni nič, zato sem tokrat malo počakala. Danes je bil pa zelo slabši kot včeraj, zato sem se odločila da ga peljem na pregled, pa še vikend je pred nami in ponavadi je ravno takrat kaj narobe. No, sem poklicala v Mestni log pa so me odslovili, češ da jemljejo samo nujne primere in naj grem k veterinarju v svoj kraj (seveda, da mi še bolj zboli). Kar po telefonu mi je rekla, da ima glede na simptome sigurno kakšno okvaro na srčku, in naj se naročim v novembru za pregled srca. Seveda ga nisem peljala k našemu "veterinarju", zato sem poklicala ateka, če bi šel lahko z mano v Ljubljano k veterinarju. Poklical je na Prvo kliniko za male živali na Gorkičevi, in sploh ni bilo nobenega problema da pridemo. Rekli so, da bomo dolgo čakali, drugače pa naj takoj pridemo. Res smo čakali skoraj tri ure, ker je bilo veliko naročenih, vendar sem bila na koncu zelo zadovoljna. Pregledali so mu pljuča, vendar ima hvala bogu še čista, ker sem ga pravočasno pripeljala. Ugotovili so, da ima bronhitis, zato je dobil pikico in antibiotike. Veterinarja sta ga zelo pohvalila in rekla da je zelo potrpežljiv in priden. Ponavadi ga držimo trije, danes pa sem vse uredila sama. Je pa res, da sta bila tudi veterinarja super in zelo prijazna do njega, tako da jima je zaupal (tudi ko sta mu merila vročino...ponavadi je precej hudo:) Se mi je pa tako smilil, ko sta mu vbrizgala antibiotik, ker je tako jokal. Je rekel veterinar, da ta stvar močno peče in da ga čisto razume ker joka. Sem mu takoj obljubila pasjo čokolado (seveda razume), in je takoj dvignil ušesa in me pogledal. Smo se vsi smejali. Je lahko še tako bolan, hrana ga pa vedno predrami. Čez tri dni naj bi mu bilo že bolje, drugače pa moramo nazaj. Po injekciji mi je takoj zaspal v naročju in še vedno spi naprej v moji postelji. Za kosilo bo imel pa riž z zelenjavo, ker ga ima najraje:)

četrtek, 1. november 2007

Beagle srečanje






V soboto, 27.10 smo se udeležili beagle srečanja v Hrušici. Zelo sem bila vesela vabila gospe Neve, ki ima psarno Brakada in vzreja beagle. Vsi smo bili čisto navdušeni nad toliko beagli, ki so noreli in se igrali. Ari je bil na začetku kar malo šokiran, ker je videl toliko kužkov naenkrat...vendar se je kmalu sprostil in se pridružil ostalim. Je bil tako važen, da nas sploh ni poznal, no delal se je da nas ne pozna:) Drugače smo bili pa vsi navdušeni nad Xsaro, ki je z veseljem kazala trikce, najbolj srčkana mi je bila pa Dona, ker je bila najmlajša in luštkana za pojest:)) Spodaj pa še nekaj slikic iz srečanja.